1 Bligh Street

Sydney

1 Bligh Street

Sydney

A Sydney pénzügyi központjában található 1 Bligh Street épület nagyszerű íveivel és kreatív üvegfelületeivel egyszerre barátságos, hivogató, ugyanakkor Ausztrália egyik legenergiatakarékosabb "zöld" háza.

Az elliptikus toronyból adódik az egyik legjobb kilátást a Sydney-i kikötőre. Hogy a kilátást semmi ne zavarhassa meg, az építészek hővisszaverő fólia helyett kettős üveghomlokzatot terveztek. Számítógép által vezérelt redőnyök segítenek az épület belső hőmérsékletének szabályozásában.

Belül egy légies ívekből álló üveg átrium enged be napfényt és friss levegőt az épületbe. Az oszlopokat nélkülöző alaprajz akadálytalan kilátást biztosít.

Az Otis 15 felvonót tervezett és telepített az épületbe. A nyolc, az átriumban közlekedő, panorámalift ívelt üvegborítást kapott - az utazás így izgalmas élmény a fénnyel teli térben.

A legnagyobb kihívást az ívelt aknák és a és a nagy mennyiségű üveg jelentette. A felvonóaknák teljesen nyitottak, és a gépház falai, padlói és mennyezetei is üvegek, így láthatóvá válik a teljes berendezés.

Az épület fenntarthatósági célkitűzéseinek megfelelően újrahasznosított anyagokat és kevés illékony szerves vegyületeket tartalmazó szereket és festékeket használtunk.

Icon Elevator
15

Otis® lift

Icon Elevator
28

felvonószerelő

Icon Elevator
138.8 m

magasság

Szakértői csapat

Az Otis csapata egy fő projekt vezetőből, 10 fő tervező mérnökből, logisztikusokból és 26 felvonószerelőből állt. Továbbá közreműködtek Otis szakértők Hong Kongból, Kínából, Japánból, Új Zélandról, Spanyolországból és az Egyesült Államokból.

A közösség érzése

A kortárs munkakörnyezeteket az informális, váratlan kommunikációról szólnak, ahonnan az innováció és az inspiráció származik. Megpróbáltuk az egész belsőt közösséggi térré tenni." - Christoph InGenhoven, alapító, InGenhoven Architects

Néhány adat a 1 Bligh Street-ről

A zöld funkciók közé tartozik az alagsori szennyvíztisztító telep, amely újra hasznosítja az épület szennyvizeinek 90 százalékát. Az épület harmadik generációs berendezéssel is rendelkezik, amely fűtést, hűtést és elektromos áramot biztosít.

Az épület kreatív térhasználatáért és fenntartható tervezéséért több nemzetközi díjat is kapott és a The Green Building Council of Australia a legmagasabb, 6 csillagos minősítéssel jutalmazta.

panoráma felvonó

m/s sebesség

1-bligh-street-line-drawing

megnyitott

2011

éves előkészítő munka

2

alapterület

45700 négyzetméter

építészek

Architectus and Ingenhoven Architects

6 csillagos minősítés

Green Building Council of Australia

Általános érdeklődés

Lépjen kapcsolatba velünk az Otis termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkért és tanácsokért!

Kapcsolat