The Bow

Calgary

The Bow

Calgary


Uraauurtava toimistorakennus The Bow on saanut nimensä epätavanomaisesta muodostaan ja sen lähellä virtaavasta Bowjoesta. 58-kerroksinen rakennus oli osa Calgaryn Downtown East Village -kaupunginosan kunnianhimoisen elävöittämissuunnitelman ensimmäistä vaihetta. Siellä sijaitsee kahden suuren energiayhtiön päätoimistot.

Tyylikäs puolikuun muotoinen The Bow on suunniteltu vähentämään energiankulutusta ja edistämään yhteisöllisyyden tunnetta niin rakennuksen sisä- kuin ulkopuolella. Jopa rakennukseen asennetut Otis®-hissit, joita käytetään yleensä paljon korkeammissa rakennuksissa, suunniteltiin niin, että ne edistävät The Bow'n vuokralaisten kanssakäymistä.

Toimistorakennus on etelän puolella, ja se kaartuu auringon suuntaan hyödyntäen luonnonvaloa ja auringon lämpöä. Lopputuloksena on kaaren muotoinen tila, jossa on maksimoitu esteetön näkymä Kalliovuorille.

Sisäkaaren puolella rakennuksen lasitettu julkisivu on hieman ulkoneva ja muodostaa koko tornin korkuisen atriumin. Atrium toimii ilmastoinnin puskurina ja rakennuksen eristyksenä.

Arkkitehtien arvioiden mukaan tämä vähentää energiankulutusta noin 30 prosenttia. Atriumista kerätty auringon lämpö jaetaan uudelleen: kesällä lämpöä kerätään talteen ja talvella varastoitua lämpöä käytetään.

Yhteisöllisyyden edistämiseksi arkkitehdit suunnittelivat kolme puutarhaa, jotka rakennettiin atriumin kerroksiin 24, 42 ja 54. Puutarhat ovat yhteisiä tiloja, joissa on puita, oleskelutiloja ja kokoushuoneita.

Puutarhat toimivat myös aulatilana. Rakennukseen sisään astuvat ihmiset menevät ensin pikahissillä johonkin kolmesta puutarhasta, josta he sitten jatkavat eri hissillä haluamaansa kerrokseen.

Useampien hissien ja viheralueiden yhdistelmä kannustaa sosiaaliseen kanssakäymiseen joka puolella rakennusta.

Skyrise Icon
58

Kerrokset

Skyrise Icon
30 %

Vähemmän energiaa

Skyrise Icon
3

Puutarhat

Julkinen foorumi

Ulkopuolella kuunsirpin muoto muodostaa suuren julkisen tilan rakennuksen eteen, missä se kaartuu sisäänpäin. Aerodynaaminen muoto vähentää ulkopuolista tuulenvastusta, alavetoa ja kaupungin tuulitunneleita merkittävästi ja tarjoaa kokoontuville ihmisille miellyttävän ympäristön.

Inhimillistä arkkitehtuuria

Rakennuksen aukiolle tulevia ihmisiä tervehtii nuoren tytön päätä esittävä, 12 metriä korkea valkoisesta teräslangasta tehty Wonderland-patsas. Espanjalaisen Jaume Plensan luoma arvoituksellinen tyttö seuraa seesteisesti kaupungin vilinää.
Vierailijat voivat mennä tytön pään sisään kahden ovenkokoisen aukon läpi ja katsella maailmaa hänen näkökulmastaan. "Uskon, että vartaloidemme arkkitehtuuri on uniemme palatsi", Plensa kertoo.

Lisätietoja The Bow'sta

Calgaryn keskustaa ympäröi katettuja kävelyteitä, jotka suojaavat jalankulkijoita ankarilta talvikeleiltä. Kolme kävelyteistä päättyy The Bow'lle ja liittää rakennuksen osaksi laajempaa yhteisöä. Rakennuksen toisessa kerroksessa on kauppoja ja kahviloita, ja se on yleisesti käytettävissä.

Korkeus metreissä

Otis®-hissit

Otis®-liukuportaat

bow-calgary-line-drawing

Valmistunut

2012

Arkkitehdit

Foster + Partners

Kerrokset

58

Pinta-ala

158 000 m2

Yleiset tiedustelut

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja ja neuvoja Otisin tuotteista ja palveluista.

Ota yhteyttä