The Bow

Calgary

The Bow

Calgary


Detta banbrytande kontorstorn har fått sitt namn både från sin ovanliga form och från den närliggande Bow River. Som huvudkontor för två stora energibolag var 58-våningsbyggnaden den första fasen av en ambitiös plan för att återuppliva Calgarys Downtown East Village.

The Bow är med sin graciösa halvmåneform utformad för att minska energiförbrukningen och främja en känsla av gemenskap inifrån och ut. Även konfigurationen av dess Otis® hissar, mer typiska för en mycket högre byggnad, är beräknade att främja samverkan mellan Bows hyresgäster.

Kontorstornet vetter mot söder och böjer sig mot solen för att dra nytta av det naturliga ljuset och värmen. Den medföljande bågen maximerar mängden invändigt utrymme som får obegränsad utsikt över Rocky Mountains.

Där byggnaden kurvar inåt, dras den glaserade fasaden framåt för att skapa ett atrium som följer längs hela tornets höjd. Atriumet fungerar som en klimatbuffertzon som hjälper till att isolera byggnaden.

Arkitekterna uppskattar att denna designfunktion minskar energiförbrukningen med cirka 30 procent. Solvärmen som samlas upp i atriumet omfördelas, på vintern genom extraktion, på sommaren med värmeväxling.

För att skapa en känsla av ett samhälle skapade arkitekterna tre himmelsträdgårdar som går in i atriumet på våningarna 24, 42 och 54. Himmelsträdgårdarna fungerar som gemensamma utrymmen och har träd, sittplatser och mötesrum.

Trädgårdarna fungerar också som lobbys. Människor som går in i byggnaden tar hissar till en av himmelsträdgårdarna, där de tar en lokal hiss till sin våning.

Denna kombination av hiss-strategi och införlivande av gröna utrymmen uppmuntrar till social interaktion i hela byggnaden.

Skyrise Icon
58

Berättelser

Skyrise Icon
30%

Energireducering

Skyrise Icon
3

Sky gardens

Offentligt forum

Utanför skapar halvmånsformen en stor samlingsplats vid framsidan av byggnaden, där den kurvar inåt. Den aerodynamiska formen minskar yttre vindmotstånd, kastvindar och urbana vindtunnlar väsentligt, vilket ger en bekväm miljö för de människor som samlas där.

Mänsklig arkitektur

Människor som kommer in till byggnadens torg hälsas av Wonderland, en ung flickas huvud, 12 meter högt och framställd av vit kabel. Skapad av den spanska konstnären Jaume Plensa, blickar den gåtfulla flickan rofyllt ut över de som kommer och går i staden.
Två öppningar i dörrstorlek gör det möjligt för besökare att komma in i flickans huvud - och se världen från sitt perspektiv. "Jag tror att våra kroppsarkitektur är våra drömmars palats", säger Plensa.

Snabba fakta om The Bow

Centrala Calgary korsas av ett nätverk av slutna gångvägar, skapade för att skydda fotgängare från hårt vinterväder. Bågen är kopplad till tre av dessa vägar och sammanbinder den till det övriga samhället. Andra våningen är öppen för allmänheten och inkluderar affärer och kaféer.

meter högt

Otis® hissar

Otis® rulltrappor

bow-calgary-line-drawing

Färdigställt

2012

Arkitekter

Foster + Partners

våningar

58

Kvadratmeter

1.7 miljoner

Allmänna förfrågningar

Ta kontakt med oss för mer information och råd om Otis produkter och tjänster

Kontakt