The Bow

Calgary

The Bow

Calgary


See teedrajav bürootorn sai nime oma ebatavalisest kujust ja läheduses asuvast Bow jõest. Kahe suure energiafirma peakorteriteks ehitatud 58-korruseline hoone oli esimeseks faasiks ambitsioonika Calgary kesklinna East Village'i taaselustamise plaanist.

Oma graatsilise sirbikujulise konstruktsiooniga on The Bow kavandatud energiasäästlikuks hooneks ja kogukonnatunde suurendamiseks hoones ja väljaspool hoonet. Isegi Otis®-e liftide konfiguratsioon, mis on märksa tüüpilisem palju kõrgemale hoonele, on kalkuleeritud eesmärgiga edenda The Bow asukate vahelisi suhteid.

Bürootorni fassaad on suunatud lõunasse, kumerdudes päikese poole, et kasutada loodusliku valguse ja soojuse eeliseid. Tekkiv kaar suurendab ruumide hulka, kust avaneb takistamatu vaade Kaljumäestikule.

Kui hoone ise kaardub sissepoole, siis klaasfassaad kõverdub ettepoole, luues aatriumi, mis katab torni kogu selle kõrguse ulatuses. Aatrium toimib klimaatilise puhvertsoonina, aidates hoonet soojuslikult isoleerida.

Arhitektid hindavad, et selline konstruktsioon vähendab energiakulu umbes 30 protsenti. Aatriumisse kogunev päikesesoojus jagatakse ümber - talvel tähendab see soojuse hoonesse juhtimist, suvel vastupidi.

Kogukonnatunde suurendamiseks lõid arhitektid kolm taevaaeda, mis ulatuvad 24., 42. ja 54. korrusel aatriumisse. Taevaaedu kasutatakse ühisruumina, kus on palju puid, istekohti ja koosolekuruume.

Aiad täidavad ka lobiruumide funktsiooni. Hoonesse sisenevad inimesed kasutavad kiirlifti, et sõita ühte taevaaedadest, kust nad võtavad kohapealse lifti, et sõita oma korrusele.

Selline liftikasutuse strateegia ja roheliste ruumide kombineerimine suurendab sotsiaalset suhtlust üle kogu hoone.

Skyrise Icon
58

korrust

Skyrise Icon
30%

energiasäästu

Skyrise Icon
3

taevaaeda

Avalik foorum

Poolkaarekujuline ehitis tekitab väljaspoole hoone ette suure avaliku ruumi, kus hoone ise on sissepoole kaardunud. Aerodünaamiline kuju vähendab oluliselt välist tuuletakistust, õhusammaste ja tuuletunnelite tekitamist, luues sinna kogunevatele inimestele mugava keskkonna.

Inimlik arhitektuur

Hoone esisele väljakule tulevaid inimesi tervitab Wonderland, noore tüdruku 12-meetri kõrgune valgest traadist peakuju. Looduna Hispaania kunstniku Jaume Plensa poolt, silmitseb mõistatuslik tüdruk rahulikult linnakeskusesse tulevaid ja lahkuvaid inimesi.
Kaks ukse suurust ava võimaldavad külastajatel minna tüdruku pea sisemusse ja näha maailma tema vaatenurgast. "Usun, et meie unistused on peidetud meie kehade arhitektuuri," ütles Plensa.

Lühifakte The Bow kohta

Calgary kesklinnas on hulgaliselt ristuvaid suletud jalgteid, mis kaitsevad jalakäijaid külma talveilma eest. The Bow on ühendatud kolme sellise jalgteega, tekitades veelgi laiema kogukonna. Teine korrus on üldkasutatav ning seal asuvad poed ja kohvikud.

meetrit kõrge

Otis®-e lifti

Otis®-e eskalaatorit

bow-calgary-line-drawing

Valmis

2012

Arhitektid

Foster + Partners

Korruseid

58

Pindala ruutjalgades

1,7 miljonit

Üldised päringud

Hankige täiendavat teavet ja nõuandeid Otise toodete ja teenuste kohta

Võtke ühendust