bow-calgary-skyline-view-evening-1900x675

The Bow Calgary

The Bow

Calgary

Deze baanbrekende kantoortoren ontleent zijn naam zowel aan zijn ongewone vorm als aan de nabijgelegen Bow River. Het 58-verdiepingen tellende hoofdkantoor van twee grote energiebedrijven was de eerste fase van een ambitieus plan om Downtown East Village in Calgary nieuw leven in te blazen.

Met zijn sierlijke halvemaanvorm is The Bow ontworpen om het energieverbruik te verminderen en een gevoel van samenhorigheid van binnen en van buiten te bevorderen. Zelfs de configuratie van de Otis® liften, typisch voor een veel groter gebouw, wordt berekend om interactie tussen de huurders van The Bow te bevorderen.

De kantoortoren ligt op het zuiden en buigt naar de zon om te profiteren van het natuurlijke licht en de warmte. De resulterende boog maximaliseert de hoeveelheid interne ruimte met een onbelemmerd zicht op de Rocky Mountains.

Waar het gebouw naar binnen buigt, wordt de glazen gevel naar voren getrokken om een ​​atrium te creëren dat de volledige hoogte van de toren bestrijkt. Het atrium fungeert als klimaatbufferzone en helpt het gebouw te isoleren.

De architecten schatten dat deze ontwerpfunctie het energieverbruik met ongeveer 30 procent vermindert. De zonnewarmte die in het atrium wordt verzameld, wordt in de winter door middel van extractie opnieuw verdeeld, in de zomer met behulp van warmte-uitwisseling.

Om een ​​gevoel van gemeenschap te creëren, creëerden de architecten drie luchttuinen die op de verdiepingen 24, 42 en 54 in het atrium uitsteken. De luchtltuinen dienen als gemeenschappelijke ruimtes en zijn voorzien van bomen, zitjes en vergaderruimtes.

De tuinen fungeren ook als lobby's. Mensen die het gebouw binnenkomen nemen expressliften naar een van de luchttuinen, waar ze vervolgens een lokale lift naar hun verdieping nemen.

Deze combinatie van liftstrategie en de integratie van groene ruimten stimuleert sociale interactie door het hele gebouw heen.

skyrise-icon-80x80

58


VERDIEPINGEN

solar-icon-80x80

30%


ENERGIE REDUCTIE

skygarden-icon-2-80x80

3


LUCHTTUINEN

Openbaar forum

Buiten creëert de halvemaanvorm een ​​grote maatschappelijke ruimte aan de voorkant van het gebouw, waar het naar binnen buigt. De aerodynamische vorm vermindert de uitwendige windweerstand, neerwaartse bewegingen en stedelijke windtunnels aanzienlijk, waardoor een comfortabele omgeving ontstaat voor de mensen die daar samenkomen.

Menselijke architectuur

Mensen die het plein van het gebouw betreden, worden begroet door Wonderland, het hoofd van een jong meisje van 12 meter hoog en weergegeven in witte draad. Het raadselachtige meisje, gemaakt door de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa, staart sereen naar het komen en gaan van de stad.
Met twee deuropeningen kunnen bezoekers het hoofd van het meisje betreden - en de wereld vanuit haar perspectief bekijken. "Ik geloof dat de architectuur van ons lichaam het paleis voor onze dromen is", zegt Plensa.

Feiten over The Bow

Central Calgary is crisscrossed by a network of enclosed walkways, created to protect pedestrians from harsh winter weather. The Bow is connected to three of these routes, linking it to the wider community. The second floor is open to the public and includes shops and cafes.

  • 1 Voltooid


    2012

  • 2 Architecten


    Foster + Partners

  • 3 Verdiepingen


    58

  • 4 Vierkante meter


    1,7 miljoen

  • 5 237.5


    meter hoog

  • 6 43


    Otis® liften

  • 7 2


    Otis® roltrappen

bow-calgary-line-drawing-991x2558